Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα 2010-2011: "Χάνδαξ-Κάντια-Ηράκλειο: Αστικές διαδρομές στο πέρασμα του χρόνου"

Φέτος αποφασίσαμε να κινηθούμε μέσα στην παλιά πόλη του Ηρακλείου και να ασχοληθούμε με τις αλλαγές στο αστικό περιβάλλον. Ανακαλύπτουμε τα μνημεία και τις γειτονιές του Βενετσιάνικου Χάνδακα, καταγράφουμε τις αλλαγές και την εξέλιξή τους και τα συγκρίνουμε με τη σημερινή πραγματικότητα.

Χωριστήκαμε σε 7 ομάδες, κάθε μία ανέλαβε ένα μνημείο και μια γειτονιά για να μελετήσει. Κάθε ομάδα έχει τον/την υπεύθυνό της και προσπαθεί να μελετήσει τον τομέα της σε βάθος και αποτελεσματικά. Διαβάζουμε βιβλία, επισκεπτόμαστε τη Βικελαία βιβλιοθήκη, ψάχνουμε στο διαδίκτυο, βρίσκουμε εικόνες, βγάζουμε δικές μας φωτογραφίες, συζητάμε, σχεδιάζουμε και καταγράφουμε.

Στο α΄μέρος του προγράμματος συνεργαζόμαστε με το Ιστορικό Μουσείο Ηρακλείου, συμμετέχουμε σε πρόγραμμά του και με την καθοδήγηση της ειδικού κ. Καμπάνη γνωρίζουμε το παρελθόν των μνημείων. Στο β΄ μέρος του προγράμματος περπατάμε στις γειτονιές και παρατηρούμε την εξέλιξή τους μέσα στο χρόνο.

Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2011

Παρουσίαση της εργασίας μας στην Ημερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Στις 9 Μαΐου 2011 και στο αμφιθέατρο του 2ου ΕΠΑΛ Ηρακλειου παρουσιάσαμε τα αποτελέσματα όλης της προσπάθειάς μας στα πλαίσια της Ημερίδας που οργάνωσε η Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ηρακλείου.Εκπρόσωποι κάθε ομάδας είχαν δουλέψει εντατικά προκειμένου να δημιουργήσουν μία άρτια παρουσίαση της εργασίας τους, καθώς και μια αφίσα για να την προβάλουν.

Τα κείμενα έγραψαν οι: Κατερίνα Τριανταφυλλάκη, Εμμανουέλα Μανουσάκη, Χριστίνα Χαλκιαδάκη, Πόπη Σφακιανάκη.

Τη δημιουργία του pοwer point ανάλαβε ο μάστορας του είδους, Μάνος Πιτσιδιανάκης.

Την παρουσίαση έκαναν οι: Εμμανουέλα Μανουσάκη, Γεωργία Μουτσελάκη και ο Λεωνίδας Μανιουδάκης.

Την αφίσα φιλοτέχνησαν οι Εύα Σοφουλάκη και Έλενα Φουναργιωτάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου