Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα 2010-2011: "Χάνδαξ-Κάντια-Ηράκλειο: Αστικές διαδρομές στο πέρασμα του χρόνου"

Φέτος αποφασίσαμε να κινηθούμε μέσα στην παλιά πόλη του Ηρακλείου και να ασχοληθούμε με τις αλλαγές στο αστικό περιβάλλον. Ανακαλύπτουμε τα μνημεία και τις γειτονιές του Βενετσιάνικου Χάνδακα, καταγράφουμε τις αλλαγές και την εξέλιξή τους και τα συγκρίνουμε με τη σημερινή πραγματικότητα.

Χωριστήκαμε σε 7 ομάδες, κάθε μία ανέλαβε ένα μνημείο και μια γειτονιά για να μελετήσει. Κάθε ομάδα έχει τον/την υπεύθυνό της και προσπαθεί να μελετήσει τον τομέα της σε βάθος και αποτελεσματικά. Διαβάζουμε βιβλία, επισκεπτόμαστε τη Βικελαία βιβλιοθήκη, ψάχνουμε στο διαδίκτυο, βρίσκουμε εικόνες, βγάζουμε δικές μας φωτογραφίες, συζητάμε, σχεδιάζουμε και καταγράφουμε.

Στο α΄μέρος του προγράμματος συνεργαζόμαστε με το Ιστορικό Μουσείο Ηρακλείου, συμμετέχουμε σε πρόγραμμά του και με την καθοδήγηση της ειδικού κ. Καμπάνη γνωρίζουμε το παρελθόν των μνημείων. Στο β΄ μέρος του προγράμματος περπατάμε στις γειτονιές και παρατηρούμε την εξέλιξή τους μέσα στο χρόνο.

Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Την Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011, ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο μέρος του προγράμματός μας. 

Στην αρχή επισκεφθήκαμε το Ιστορικό Μουσείο Ηρακλείου, όπου η υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων κ. Φανή Καμπάνη μάς ξενάγησε στη μακέτα του Ενετικού Ηρακλείου και στους άλλους χώρους του Μουσείου.

Στη συνέχεια, περιηγηθήκαμε στα μνημεία της πόλης μας και η κάθε ομάδα παρουσίασε την εργασία της με πρωτότυπο και ενδιαφέροντα τρόπο.Η κ. Καμπάνη συμπλήρωνε με περισσότερες λεπτομέρειες τις παρουσιάσεις και απαντούσε στις ερωτήσεις μας.Η διαδρομή μας περιελάμβανε το ναό του Αγίου Πέτρου, το Κούλε, τα Νεώρια, το ναό του Αγίου Τίτου, τη Λότζια, τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου και την κρήνη Μοροζίνι.

Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες για την έρευνα και την πολύ καλή δουλειά τους!

Οι εργασίες θα αναρτηθούν ατο ιστολόγιο. Θέλουμε τα καλοπροαίρετα και έξυπνα σχόλια όλων!

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περάσαμε πολύ ωραία!!!!και οι παρουσιάσεις όλων των ομάδων ήταν καταπληκτικές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή