Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα 2010-2011: "Χάνδαξ-Κάντια-Ηράκλειο: Αστικές διαδρομές στο πέρασμα του χρόνου"

Φέτος αποφασίσαμε να κινηθούμε μέσα στην παλιά πόλη του Ηρακλείου και να ασχοληθούμε με τις αλλαγές στο αστικό περιβάλλον. Ανακαλύπτουμε τα μνημεία και τις γειτονιές του Βενετσιάνικου Χάνδακα, καταγράφουμε τις αλλαγές και την εξέλιξή τους και τα συγκρίνουμε με τη σημερινή πραγματικότητα.

Χωριστήκαμε σε 7 ομάδες, κάθε μία ανέλαβε ένα μνημείο και μια γειτονιά για να μελετήσει. Κάθε ομάδα έχει τον/την υπεύθυνό της και προσπαθεί να μελετήσει τον τομέα της σε βάθος και αποτελεσματικά. Διαβάζουμε βιβλία, επισκεπτόμαστε τη Βικελαία βιβλιοθήκη, ψάχνουμε στο διαδίκτυο, βρίσκουμε εικόνες, βγάζουμε δικές μας φωτογραφίες, συζητάμε, σχεδιάζουμε και καταγράφουμε.

Στο α΄μέρος του προγράμματος συνεργαζόμαστε με το Ιστορικό Μουσείο Ηρακλείου, συμμετέχουμε σε πρόγραμμά του και με την καθοδήγηση της ειδικού κ. Καμπάνη γνωρίζουμε το παρελθόν των μνημείων. Στο β΄ μέρος του προγράμματος περπατάμε στις γειτονιές και παρατηρούμε την εξέλιξή τους μέσα στο χρόνο.

Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2011

Παρουσίαση εργασιών των ομάδων

Την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου οι Ομάδες Εργασίας των μαθητών θα παρουσιάσουν τη δουλειά που έκαναν μέχρι τώρα σχετικά με τα μνημεία της πόλης μας. Θα ξεκινήσουμε από το Ιστορικό Μουσείο Ηρακλείου και θα περιηγηθούμε την πόλη, κάνοντας στάση σε κάθε μνημείο. Εκεί οι μαθητές, χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους και τη δημιουργικότητά τους, θα μας ταξιδέψουν στο χρόνο και θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους.

Μετά την παρουσίαση των εργασιών θα γίνει ψηφοφορία για την ανάδειξη της καλύτερης ομάδας.

Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου