Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα 2010-2011: "Χάνδαξ-Κάντια-Ηράκλειο: Αστικές διαδρομές στο πέρασμα του χρόνου"

Φέτος αποφασίσαμε να κινηθούμε μέσα στην παλιά πόλη του Ηρακλείου και να ασχοληθούμε με τις αλλαγές στο αστικό περιβάλλον. Ανακαλύπτουμε τα μνημεία και τις γειτονιές του Βενετσιάνικου Χάνδακα, καταγράφουμε τις αλλαγές και την εξέλιξή τους και τα συγκρίνουμε με τη σημερινή πραγματικότητα.

Χωριστήκαμε σε 7 ομάδες, κάθε μία ανέλαβε ένα μνημείο και μια γειτονιά για να μελετήσει. Κάθε ομάδα έχει τον/την υπεύθυνό της και προσπαθεί να μελετήσει τον τομέα της σε βάθος και αποτελεσματικά. Διαβάζουμε βιβλία, επισκεπτόμαστε τη Βικελαία βιβλιοθήκη, ψάχνουμε στο διαδίκτυο, βρίσκουμε εικόνες, βγάζουμε δικές μας φωτογραφίες, συζητάμε, σχεδιάζουμε και καταγράφουμε.

Στο α΄μέρος του προγράμματος συνεργαζόμαστε με το Ιστορικό Μουσείο Ηρακλείου, συμμετέχουμε σε πρόγραμμά του και με την καθοδήγηση της ειδικού κ. Καμπάνη γνωρίζουμε το παρελθόν των μνημείων. Στο β΄ μέρος του προγράμματος περπατάμε στις γειτονιές και παρατηρούμε την εξέλιξή τους μέσα στο χρόνο.

Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011

Σεμινάριο ΦωτογραφίαςΗ Περιβαλλοντική Ομάδα του 1ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου σας προσκαλεί στο Σεμινάριο Φωτογραφίας που οργανώνει το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011 και ώρες 10-12 πμ. στην αίθουσα της Ένωσης Φωτογράφων (ΕΦΕ), Κατεχάκη 11, Ηράκλειο.
Ομιλητής: Πολυχρόνης Νικηφοράκης

2 σχόλια:

  1. Με τους μαθητές το ραντεβού είναι στις 9.30 πμ έξω από τα Goodies.
    Μην παραλείψετε να έρθετε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω τι γνώμη έχετε οι υπόλοιποι, αλλά εμάς (των καθηγητριών) μας άρεσε πολύ! Ο κ. Νικηφοράκης ήταν πολύ καλός ομιλητής και μάθαμε πολλά. Τον ευχαριστούμε πολύ!
    Θα τον ξανασυναντήσουμε μάλλον να του δείξουμε όλες τις φωτογραφίες που θα έχουμε τραβήξει σχετικά με το πρόγραμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή